شهید «محمد بروجردی» در سال ۱۳۳۳ در روستای دره گرگ از توابع بروجرد متولد شد و در یکم خرداد سال ۱۳۶۲ در جریان دفاع مقدس به شهادت رسید. بُرش هایی از زندگی این قهرمان کشورمان که در کتاب «میرزا محمد پدر کردستان» به کوشش علی اکبری گردآوری شده است را منتشر کرده است. با اجازه مسئول مستقیم خود راهی تهران شدم تا مدتی را استراحت کنم. روز جمعه بود. تصمیم گرفتم در نماز جمعه شرکت کنم. به سمت دانشگاه تهران حرکت کردم. همین طور که به درب اصلی دانشگاه نزدیک می شدم، از دور چهره ای شبیه به محمد بروجردی را دیدم که گوشه ای ایستاده است. با خودم گفتم: بروجردی آن قدر توی قلب های ما جا باز کرده که الان هم که توی تهران هستم، اونو از یاد نمی برم و چهره اش توی نظرم مجسم می شه. اما با کمتر شدن فاصله ام، حدسم به واقعیت نزدیک تر می شد. درست حدس زده بودم. آن شخص خود بروجردی بود. جلو رفتم که با او حال و احوال پرسی کنم اما از تعجب خشکم زد دست او را با دستبند به پایین یکی از قسمت های ماشین صدا و سیما که مربوط به واحد رپرتاژ می شد، بسته بودند. از او پرسیدم : حاج آقا! چی شده؟ چرا شما رو دستگیر کردن؟ گفت: چیز مهمی نیست.
سریع خودم را به مسئول مربوطه رساندم و گفتم: این چه کاریه شما کردین؟ می دونین کسی رو که بهش دستبند زدین، کیه؟ او فرمانده سپاه غرب کشوره! یعنی شما تا به حال اسم بروجردی به گوشتون نخورده؟ آمدند فورا دست های او را باز کرده و حسابی از او عذرخواهی کردند. اما بروجردی با همان آرامش و لبخندی که روی لبش بود، ضمن اینکه به آنان خسته نباشید گفت، از مسئول مربوطه نیز تشکر کرد که وظیفه اش را به نحو احسن انجام می دهد.
پیگیر ماجرا شدم که چرا به او دستبند زده اند، قضیه از این قرار بود که وقتی بروجردی قصد ورود به دانشگاه را داشته، به علت اینکه یک اسلحه کمری کبری همراه خود داشته، مسئولین از او کارت شناسایی و حکم اسلحه درخواست میکنند، اما بروجردی کارت شناسایی همراهش نبوده و همچنین به علت داشتن ریش های بور و چشمانی رنگی، به او ظنین می شوند که شاید جاسوس آلمانی باشد لذا او را دستگیر کرده و به او دستبند می زنند. جالب تر اینکه در حین دستگیری، او مطلبی را دال بر معرفی خودش عنوان نکرده بود و خیلی هم از این مسئله راضی بود و میگفت: اگر همه مردم همین طور به هوش باشند، هیچ خطری انقلاب ما را تهدید نمی کند. او از اینکه مسئولان به وظیفه خود عمل کرده بودند، بسیار خرسند بود.
درباره این سایت